
درمان جای زونا

یکی از بیماریهای پوستی که جای ضایعات آن اغلب به راحتی از بین نمی روند، زونا می باشد. این جای ضایعات نیاز به درمانهای جانبی همچون مزوتراپی، لایه برداری شیمیایی و یا مواردی مشابه آنها دارند. در این مطلب به بررسی این مشکل پوستی و راههای درمان آن می پردازیم.
عامل
بیماری زونا یك بیماری ویروسی است و ویروس آن همان ویروس آبله مرغان است كه می تواند مدتها بصورت نهفته دربدن انسان بماند وزمانی بیماری زونا راسبب شود . البته هركسی كه آبله مرغان گرفته باشد دچار بیماری زونا نمی شود اما برای ابتلا به زونا حتما فرد باید قبلا با ویروس آبله مرغان تماس داشته باشد كه این تماس می تواند منجر به بیماری آبله مرغان شود ویا بدون علائم بالینی باشد .
علائم
بیماری زونا معمولاً در سنین میانسالی وكهولت رخ می دهد و دركودكان شایع نیست . شروع بیماری با درد ناحیه مبتلا است . درد زونا می تواند خفیف ویا شدید باشد . هرچه سن بیمار بالاتر باشد. این درد شدیدتراست ودرسنین پایینتر می تواند فقط به شكل یك سوزش و گزگز رخ دهد . این درد ازحدود 4 روز قبل از بروز ضایعات پوستی شروع می شود وبه همین علت دراین زمان احتمال اشتباه درتشخیص بیماری زیاد است و بسته به محل بروز بیماری می تواند با درد قلبی ، آپاندیسیت ، ورم كیسه صفرا، سنگ كلیه ویا درد دیسك كمر اشتباه شود .
محل
محل شایع بیماری درناحیه سینه و پشت تنه می باشد اما درنواحی صورت ، گردن، كمر ، اندام تحتانی و اندام فوقانی نیز می تواند رخ دهد . ضایعات پوستی مختص بیماری به شكل دانه های آبدار وچركی یا خونی در زمینه پوست قرمز است كه معمولاً این ضایعات به شكل گروهی در كنارهم قرار گرفته اند . ضایعات پوستی ودرد بیماری در یك سمت بدن رخ می دهد وضایعات ازخط وسط بدن عبور نمی كند . درحقیقت توزیع ضایعات به شكل درماتومال است یعنی درمحل عصب دهی یك یا دوعصب مجاورهم رخ می دهد . گاهی ضایعات خیلی وسیع وگاهی خیلی محدود است ولی كلاً هرچه سن بیمار بالاتر باشد شدت بیماری ووسعت آن بیشتر است .
انتقال
واگیری ضایعات ازطریق راه تنفسی است وفرد درتماس اگرقبلاً با ویروس آبله مرغان درتماس نبوده دچار آبله مرغان می شود. پس لازم است فرد مبتلا با كودكانی كه آبله مرغان نگرفته اند كمترتماس داشته باشد . مدت وجود بیماری معمولاً حدود 4-3 هفته است كه درصورت وجود درد شدید تحمل این مدت بسیار دشواراست . گاهی حتی این درد پس از هبودی ضایعات پوستی به مدت شش ماه تا یكسال با شدت وضعف متفاوت ادامه می یابد .
این درد می تواند به شكل سوزشی باشد ویا گاه حالت خنجری دارد یعنی مانند آن است كه خنجری درآن قسمت فروكرده اند . حتی گاه تماس لباس فرد باپوست او باعث ایجاد حالت ناخوشایندی می شود كه همه اینها بعلت التهاب عصب ناحیه مبتلا می باشد . چون دربیماری زونا درگیری پوست وعصب همراه هم وجود دارد وبه همین علت در درمان این بیماران از مشاوره با متخصصین محترم نورولوژی سود می بریم .
درمان
درمان داروئی زونا به دوشكل موضعی و خوراكی می باشد . در درمانهای موضعی از داروهای خشك كننده مثل ائوزین ، ویوله دوژانسین ، محلولهای حاوی سولفات روی و…. جهت خشك كردن ضایعات آبداروتاولی استفاده می شود . درصورت وجود خارش می توان از داروهای ضد خارش موضعی مانند كالامین استفاده كرد . شستشوی ضایعات با آب و صابون بدون كندن آنها ایرادی ندارد . داروهای خوراكی ضد ویروسی مثل آسیكلوویر بعلت شدت بیشتر بیماری زونا نسبت به آبله آبله مرغان دراینجا بیشتر كاربرد دارد ودرصورتی كه شروع استفاده از این داروها در 48 ساعت اول بیماری باشد ؛ می توان تا حدی از شدت بیماری كاست .
رفع مشکلات جای زخم زونا
برای رفع مشکلات جای زخم زونا درمانهایی که پیشنهاد می گردند تزریق ژل ، میکرودرم ابریژن، لیزرتراپی و جراحی پوست می باشد. در صورتی که جای زخم زونا ملایم و خفیف باشد می توانید از یک لایه بردار ملایم بهمراه کرم ترمیم کننده استفاده نمایید.
خلاصه امار سایت
- 0
- 44
- 137,888
- 51,859
- 29 اردیبهشت 1401
اطلاعات تماس
آدرس: تهران، خیابان پاسداران ، بوستان دوم ، پلاک۱۰ ، واحد ۲ ، درمانگاه دامون
کدپستی: ۱۶۶۶۹۷۳۱۱۵
تلفن/فکس:
3641 2671 (9821+)
9059 2259 (9821+)
پست الکترونیک: info@damoonclinic.com
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
درمانگاه دامون ، درمانگاه تخصصی و پوست و مو دامون ، کلینیک پوست و مو دامون ، درمانگاه پوست و مو دامون ، کلینیک دامون ، کلینیک پوست و مو در شمال تهران ، کلینیک پوست و مو در پاسداران ، لیفت نخ ، زاویه سازی فک و صورت ، مدلینگ ، تزریق ژل و بوتاکس ، لاغری با دستگاه ، لاغری بدون جراحی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.